В Україні випробували 155-мм осколково-фугасний снаряд для САУ “Богдана”. ФОТО З ПОЛІГОНУ

 

Національна асоціація оборонної промисловості України повідомила про успішні випробування нового снаряду натівського калібру.

Про це повідомили в пресслужбі асоціації у четвер, 22 липня.

Осколково-фугасний снаряд, розроблений за власний кошт приватного підприємства, виготовлений з вітчизняної сталі й споряджений вибуховою речовиною ДП “Павлоградський хімічний завод”.

Зазначається, що на цьому етапі снаряд пройшов статичні випробування підривом, під час яких перевірені фугасна та уламкова дія нового боєприпасу. Також перевірено безпеку у разі падіння з висоти.

“Підрахунок і розподіл уламків убойної сили підтвердив високу якість українського снаряда та його відповідність кращим зразкам виробників країн НАТО”, – відзначили в прес-службі NAUDI, продемонструвавши відповідні світлини з полігону.

випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 6 випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 5 випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 4 випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 3 випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 2 випробування 155-мм осколково-фугасного снаряда для САУ Богдана 1
<
>

Варто додати, що в грудні 2018 року “Рубін-2017” та Міноборони України уклали контракт на постачання 2160 осколково-фугасних снарядів ОФ29 калібру 152 мм. Однак під час перевірки останньої сьомої партії з 233 снарядів у лютому 2020 року виникли проблеми – всі 233 призначені для ЗСУ снаряди не пройшли приймально-здавальні випробування.

Читайте також:
На “Ширлані” стартували випробування 155-мм артустановки “Богдана”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна