В Україні презентували бренд “Створено захисниками”: як виглядає логотип

 

Міністерство у справах ветеранів і міжнародний благодійний фонд “Повернись живим”  презентували бренд та логотип “Створено захисниками”. 

Як передає “Новинарня“, логотип вперше показали під час форуму “Ветерани. Бізнес. Нові можливості” у четвер, 22 липня.  

Виглядає нова розробка так:

Бренд символізує всіх підприємців-захисників України, а також бізнес, який вони створюють.Стилізований тризуб підкреслює те, що проєкт належить українським захисникам. Назва “Створено захисниками” об’єднує всі можливі різновиди діяльності: виготовлення продукції, надання послуг, будь-які інші види бізнесу.

Це графічне рішення символізує пульс. Пульс захисника. Пульс активної людини, яка створує щось в своєму житті та в суспільстві. Також він нагадує сокола в польоті за здобиччю – справжнього хижака, готового увірватися у світ ринкової конкуренції й завоювати любов споживача. П’ять ліній із яких складається Тризуб, формують п’ять принципів сучасного бізнесу: клієнтоорієнтованість, інноваційність, соціальну відповідальність, постійний розвиток, якість продукту й сервісу”, – кажуть творці логотипу.

Серед іншого, за задумом ініціаторів і творців цього бренду, у великих торговельних мережах (супермаркетах) планується відкрити окрему поличку чи ятку, на якій були би представлені товари, створені ветеранським середовищем. 

“Що нас надихнуло на створення цього бренду? Коли відвідуєш населені пункти, в тому числі, поблизу лінії розмежування, ветеранські ініціативи вражають. Десь на межі з “мордором” наші захисники створюють унікальні речі: равликова ферма, крафтові сири, ковальська продукція і багато чого іншого. Але про це ніхто не знає. І ми продовжуємо сприймати ветерана, як того, хто має вимагати землю чи як того, якого “викидають” з маршрутки. Ми вирішили на рівні держави: а давайте зробимо наших ветеранів-бізнесменів відомими. І тоді народилася ідея започаткувати бренд “Створено захисниками”. Ми всі ходимо в супермаркети, де є окремі ряди із органічною продукцією абощо. Але там немає окремо того, що продукують ветерани”, – каже міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. 

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Фото Новинарні

Зі слів урядовиці, цим проєктом держава хоче змінити підхід до сприйняття ветеранства – щоби ветерани розглядалися не лише як пільгоорієнтована категорія, а як ті люди, які створюють свій продукт, розвивають власну справу, є активними членами суспільства. 

“Мене частенько тролить Остальцев (Леонід, засновник піцерії “Pizza Veterano” – Н), каже: “Ти публікуєш забагато позитивних фото, ти ж ветеран, ти повинен бути суворим, ти маєш страждати, вимагати землю тощо”. Це і смішно, але, на жаль, це – частина іміджу ветерана на сьогодні. Але ми, ветерани-підприємці, – це якраз ті люди, які є стейкхолдерами формування позитивного іміджу і його посилення. Існує вислів про те, що “можна піти з війни, але війна з тебе не піде”. Так, ми брали участь у війні, але бізнес – це теж сублімація війни, і не тільки для власників бізнесу, а й для тих, хто прийде на робочі місця, створені ветеранами-підприємцями”, – каже керівник громадської організації “Асоціації підприємців-ветеранів АТО” Сергій Позняк. 

За оцінками керівника міжнародного благодійного фонду “Повернись живим” Тараса Чмута, нова ініціатива має суттєво посприяти просуванню ветеранської продукції в торгових мережах. 

“Наразі ми бачимо хорошу тенденцію, як і Мінвет, і всі зацікавлені сторони просувають програму політики реінтеграції і повернення ветеранів – як через спорт, так і через бізнес, так і через інші моделі”, – підкреслив керівник “ПЖ”.

За оцінками міністерки Лапутіної, новий ветеранський проєкт має запрацювати до кінця 2021 року. 

“Найближчим часом ми з Торгово-промисловою палатою прокомунікуємо із операторами роздібної торгівлі – і до кінця року це запрацює”, – запевнила пані Юлія.

Під час відкриття форуму міністр Юлія Лапутіна, керівник “ПЖ” Тарас Чмут, керівник громадської організації “Асоціації підприємців-ветеранів АТО” Сергій Позняк і президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков підписали також меморандум про співпрацю. 

Читайте також:
Мінветеранів розробляє всеукраїнську платформу про ветеранський бізнес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна