На Кримському напрямку для ЗСУ збудували два модульні містечка, нові не плануються, – Козир

 

У Херсонській області для потреб підрозділів ЗСУ, які підпорядковуються Командуванню Об’єднаних сил, звели два модульні містечка – “Новоолексіївка” та “Чаплинка”. Крім того, ще два приміщення на території області передані в користування підрозділам морської піхоти Збройних сил України.

Про це в коментарі “Новинарні” повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, який брав участь у безпековому форумі “Ефективна промисловість для обороноздатності” в Одесі 16-17 липня.

“Минулого року відкрили два модульні містечка – “Новоолексіївка” та “Чаплинка” – на 125 осіб кожне. Є і житлові приміщення, і санітарні тощо. Зводили їх за кошти Міноборони, зараз допомагаємо оформити всі земельні питання, у нас повний контакт із ЗСУ. Крім того, ми передали два приміщення для потреб ВМСУ – там будуть перебувати підрозділи морської піхоти. Ми їм передали повністю під користування батальйону. Наразі допомагаємо інфрастуктурно навести лад”, – сказав голова Херсонської ОДА.

За його словами, цьогоріч зводити нові модульні містечка в сусідній із Кримом області не планується – запитів від Міноборони не надходило.

Козир також розповів, що сумарно на території Херсонщини дислокується вісім підрозділів ЗСУ та НГУ.

На запитання щодо безпеки на стратегічно важливому Північно-Кримському каналі голова ХОДА сказав таке: “Все контролюється, все безпечно, ніяких питань не буде, вода до Криму не піде, поки там не буде наших прапорів“.

Довідково

Відкриті 2020 року модульні містечка для військових ЗСУ розташовані на підходах до обох кримських перешийків.
Міноборони як замовник будівництва орієнтувалося на аналогічні табори наших партнерів по Північноатлантичному альянсу.
Військовий табір повністю автономний, має всі необхідні для побуту та несення служби комунікації, – електромережі, водопровід та каналізацію і складається із 46 різнофункціональних модулів. 24 із них розраховані на проживання особового складу, 4 – для харчування, 2 – для медичного забезпечення, 5 – для інженерно-технічного забезпечення, 1 – для побутових потреб; 7 модулів мають спеціальне призначення.
Об’єкт має загальну площу 3,42 га, з якої 790 квадратних метрів припадає на житлову зону.

Читайте також:
Військові до свята отримали 300 квартир. І модульне містечко на Кримському напрямку

“Рожеві озера – колючі дроти”: як десантники ЗСУ стережуть “нуль” на Кримському напрямку. ВЕЛИКИЙ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна