Київ почав підготовку до третьої хвилі коронавірусу – перепустки на транспорт будуть електронними

 

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії СOVID-19.

Про це повідомила пресслужба КМДА за підсумками засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яке відбулося 16 липня під головуванням першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Враховуючи більш важкі форми перебігу хвороби, пов’язаної із новими штамами СOVID-19, ішлося про необхідність опрацювати питання збільшення кількості реаніматологічних ліжок у столичних лікарнях, що визначені для прийому хворих із підозрою на коронавірус.

“Зважаючи на ситуацію із захворюваністю у світі і, зокрема, в сусідніх країнах, Київ уже ухвалює необхідні управлінські рішення. Наразі – період відпусток, і українці подорожують як всередині країни, так і за кордон. Звісно, що під час подорожей ризик заразитися збільшується. До того ж інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка, у першу чергу, передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів”, – зазначив Микола Поворозник.

Згідно з протоколом засідання, керівники лікарень міста, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19, мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. Зокрема, забезпечити підключення ліжок до кисню, закупити необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту.

Окрім того, міська влада направить звернення до керівників підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури усіх форм власності щодо складання та направлення в КМДА списків працівників, які потребуватимуть спецперепусток на проїзд у громадському транспорті у разі запровадження посилених карантинних обмежень.

“Одним із важливих і дієвих факторів у протидії поширенню хвороби є уникнення великих скупчень людей, а отже – обмеження роботи громадського транспорту. Для того, щоб забезпечити життєдіяльність столиці, вже найближчим часом підприємства критичної інфраструктури мають надати інформацію про необхідну кількість перепусток. Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури”, – прокоментував Поворозник.

Він також нагадав, що в столиці триває вакцинація проти СOVID-19, та закликав містян записатися на щеплення у зручний час за допомогою системи helsi.me, щоб убезпечити себе та близьких від ризику захворювання. Вакцинація є безкоштовною.

Нагадаємо, 15 липня ВООЗ оголосила про початок третьої хвилі коронавірусу.
У багатьох країнах, зокрема у Великій Британії, щоденний рівень захворюваності на “ковід” наблизився до пікових січневих показників. Майже всі нові хворі – зі штамом “дельта”.

Читайте також:
За добу в Україні зареєстрували 591 новий випадок “ковіду”, одужалих – більше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна