Зону ООС відвідала делегація посольства США

 

Заступник помічника державного секретаря США, в. о. тимчасового повіреного у справах США в Україні Джордж Кент відвідав район проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, де наголосив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну в прагненнях захистити свою територіальну цілісність і незалежність.

Про це вранці 16 липня повідомив пресцентр ООС.

Зазначається, що 15 липня делегація посольства США в Україні на чолі з тимчасовим повіреним у справах США в Україні відвідала район проведення операції об’єднаних сил. У ході візиту відбулася зустріч Джорджа Кента з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком, заступником командувача Об’єднаних сил генерал-майором Богданом Бондарем, заступником командувача Об’єднаних сил з авіації та ППО генерал-майором Іваном Теребухою, керівником української сторони СЦКК генерал-майором Сергієм Салкуцаном, командирами оперативно-тактичних угруповань “Схід” та “Північ” полковниками Сергієм Літвіновим і Володимиром Горбатюком, помічником командувача ОС зі стратегічних комунікацій підполковником Андрієм Щегловим.

Джордж Кент і Володимир Кравченко обговорили поточну безпекову ситуацію в районі проведення ООС, питання сумісності підрозділів Збройних сил України та армій країн НАТО та впровадження стандартів НАТО в ЗСУ

“США підтримують Україну в її прагненнях захистити свою територіальну цілісність і незалежність. І продовжуватимуть це робити, в тому числі надаючи необхідну матеріально-технічну допомогу”, – наголосив Кент.

Він зазначив, що Штати постійно спостерігають за ситуацією на Донбасі і залишаються надійним партнером України.

Американські дипломати також отримали відгуки щодо ефективності матеріально-технічної допомоги, яку США надали Україні протягом 2014-2021 років.

“Підрозділи ЗС України використовують станції зв’язку, контрбатарейні радари, санітарні автомобілі та багато інших засобів, наданих урядом США. Це все дуже допомагає нашим військовим у відсічі російської агресії. Висловлюю щирі слова вдячності американському народу за надійну підтримку і таку важливу для нас допомогу”, – сказав генерал Кравченко.

Посольство США також повідомило, що на Донбасі Кент обговорив із представниками ООС та ОТУ “Схід” протидію агресії Російської Федерації, а також те, що США можуть зробити на підтримку територіальної цілісності України.

“США закликають РФ виконати Мінські зобов’язання, вивести свої сили, звільнити всіх несправедливо утримуваних громадян”, – йдеться в повідомленні амбасади у твіттері.

Командувач ОС генерал-лейтенант Володимир Кравченко

Джордж Кент

Зустріч американської делегації з командуванням операції Об’єднаних сил. Фото: пресцентр ООС

Крім того, в Краматорську представники СММ ОБСЄ поінформували Кента про вплив конфлікту на Донбасі на цивільне населення і перешкоди для здійснення їхньої роботи.

“США закликають РФ надати СММ свободу пересування по всій території України і вивести свої сили і техніку зі сходу України”, – розповіли в посольстві.

Читайте також:
ООС: вісім порушень за добу, п’ять воїнів ЗСУ поранені, один важкий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна