Україна очікує ще на чотири “безвізи” з ЄС крім промислового, – Шмигаль

 

Протягом року Україна очікує отримати промисловий безвіз з Європейським Союзом, а за два роки – авіаційний, енергетичний, митний та цифровий.

Про це в п’ятницю, 16 липня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає “Еспресо”.

“Ми продовжуємо діалог з нашими європейськими партнерами, щоби такий безвіз для українських промислових товарів став реальністю вже в найближчий рік. Крім промислового безвізу у найближчі два роки ми плануємо отримати ще чотири безвізи з ЄС. Це – авіаційний безвіз, або угода про відкрите небо, енергетичний безвіз, або угода про приєднання до європейської мережі ENTSO-E, митний безвіз, або приєднання до Конвенції процедуру спільного транзиту, і також, звичайно, цифровий безвіз”, – сказав глава уряду.

Він додав, що також йде робота над оновленням торгових додатків Угоди асоціації України і ЄС.

Загалом, за словами Шмигаля, за перші п’ять місяців цього року експорт української продукції збільшився на 26%.

Так, експорт з України до Великої Британії зріс на 64%, до Німеччини – на 52%, до КНР – до 50%.

Читайте також:
Україна та ЄС пришвидшать роботу над укладенням “промислового безвізу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна