На Полтавщині призначили позачергові вибори міськради, яка місяцями не проводила сесії

 

Верховна Рада призначила на 31 жовтня 2021 року позачергові вибори депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області.

Як передає “Укрінформ”, відповідну постанову №5769 “Про призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області” у четвер, 15 липня, підтримали 263 народних депутати.

Згідно з документом, Центральна виборча комісія з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії має визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради.

Кабінету Міністрів у межах повноважень необхідно вжити заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради за рахунок коштів цільової субвенції з державного бюджету України.

Як повідомляється у пояснювальній записці, на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року до складу Карлівської міської ради обрано 26 депутатів, Карлівським міським головою обраний Петро Світлик.

7 липня 2021 року Карлівський міський голова звернувся до Верховної Ради щодо дострокового припинення повноважень депутатів Карлівської міської ради 8-го скликання та з проханням призначити відповідні позачергові вибори.

В обґрунтування цього клопотання Карлівський міський голова повідомляє, що сесії Карлівської міської ради, які він неодноразово скликав, не проводяться у зв’язку з відсутністю відповідного кворуму. Остання сесія відбулася 12 березня 2021 року.

Як наслідок, не ухвалюються важливі рішення щодо забезпечення життєдіяльності територіальної громади, зокрема, не затверджено план з підготовки регуляторних актів на 2021 рік, не розглянуто понад 1300 заяв громадян щодо земельних питань тощо.

Читайте також:
На Полтавщині на м’ясокомбінаті – масове отруєння, 14 людей госпіталізували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна