В Україні підтверджено чотири випадки коронавірусу штаму “Дельта”

 

В Україні підтверджено вже чотири випадки коронавірусу штаму “Дельта”, два з них у середу, 14 липня, було виявлено на Закарпатті, ще два – в Києві.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У нас є ще два підтверджених випадки коронавірусу штаму “Дельта” на Закарпатті. Такі результати стали відомі після завершення секвенування відібраних зразків в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України. Попередньо відомо, що особи, у яких було виявлено захворювання, захворіли після повернення їх або їхніх родичів із Росії, де зареєстровано спалах цього штаму. Нині, за повідомленнями лікарів, жінка і чоловік пройшли курс лікування і виписані додому. Загалом в Україні є чотири підтверджених випадки коронавірусу штаму “Дельта”, – сказав він.

За словами Кузіна, уряд наразі робить усе можливе для того, щоби запобігти поширенню цього штаму на території країни.

“Зокрема, вже зараз іноземці та особи без громадянства, які їдуть з Індії, Великої Британії, РФ або Португалії, не зможуть перетнути кордон України без негативного тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон. Українці або іноземці з дозволом на проживання в Україні без результату такого тесту або з позитивним результатом підлягають обсервації. Санітарні зони облаштовують поза територією пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон”, –  зазначив урядовець.

“Ми закликаємо українців дотримуватися карантинних обмежень та робити щеплення проти COVID-19, адже саме так ми можемо вберегти себе і людей поруч від тяжкого перебігу або смерті внаслідок коронавірусної хвороби”, – додав заступник міністра.

Читайте також:
За добу в Україні виявили понад пів тисячі COVID-хворих, померли 25 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна