Жадан отримав американську літературну премію

 

Український письменник Сергій Жадан отримав літературну премію імені Дерека Волкотта за книжку поезії A new orthography (“Новий правопис”, – “Н”), перекладену на англійську Джоном Геннессі та Остапом Конем.

Про це інформує “Читомо”.

“Новий правопис” вийшов друком 2020 року і став п’ятою книжкою у серії “Сучасна українська поезія” американського видавництва Lost Horse Press.

Також збірка “Новий правопис” увійшла до фіналістів премії PEN America Literary Awards-2021 у номінації “Перекладна поезія”.

Переможців премії Дерека Волкотта обирав поет Мейджор Джексон із короткого списку двадцяти фіналістів.

Крім Сергія Жадана, у 2021 році лауреаткою стала Канізія Лабрін за збірку “Дісграфк” (The Dyzgraphxst).

Переможці розділять нагороду в 1 000 доларів США. На 19 вересня заплановане спільне читання творів у театрі Boston Playwrights’.

Довідково:

Премія імені Дерека Волкотта – заснована у 2019 році щорічна відзнака для сучасних поетів неамериканського походження за нову ліричну збірку, опубліковану англійською мовою або в англійському перекладі за останній календарний рік. Премію заснували видавницто Arrowsmith Press спільно з театром Boston Playwrights’ та Фестивалем Волкотта у Порт-оф-Спейн (Тринідад і Тобаго) в 2019 році.

Дерек Олтон Волкотт (1930-2017) – карибський англомовний поет, драматург, професор та нобелівський лауреат з літератури 1992 року. З 1981 року мешкав у США, де викладав у Гарвардському та Бостонському університетах.

Читайте також:
Від війни з Росією можна було дистанціюватися, а зараз усі ми стали рівними, – Жадан

“Повітря таке легке навесні”. Фонд “Повернись живим” зняв на фронті пронизливий кліп на пісню Жадана. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна