Окупанти протягом майже години обстрілювали Тарамчук з важкого озброєння, знищивши їдальню ЗСУ

 

Російські гібридні сили прицільно обстріляли з важкого озброєння цивільну інфраструктуру селища Тарамчук у Донецькій області.

Ворожий обстріл тривав 13 липня у проміжок часу з 07:40 до 08:25 зі сторони тимчасово  окупованого населеного пункту Сигнальне.

За даними пресцентру штабу ООС, противник застосував артилерійські системи калібру 122 мм.

“Всього окупантами було випущено понад 30 снарядів, внаслідок чого пошкоджено цивільні будинки та трансформаторну підстанцію, що призвело до знеструмлення вулиць Яблуневої та Широкої“, – йдеться в повідомленні.

Як уточнила в коментарі “Новинарні” пресслужба оперативно-тактичного угруповання “Схід”, вогонь окупанти вели зі 100-мм протитанкових гармат МТ-12 “Рапіра”, 120-мм мінометів та іншого важкого озброєння.

“Окупанти своїм вогнем прицільно стріляли по Тарамчуку, знищено також їдальню військових. Вона розташовувалася приблизно за кілометр від позиції підрозділів Об’єднаних сил. Обстріл стався за 15 хвилин до того, як люди мали прийти на сніданок. Їдальню знищили вщент. Будемо нову будувати”, – прокоментували “Новинарні” в ОТУ “Схід”.

Фото: ОТУ “Схід”

Постраждалих серед мирних мешканців та військових немає.

Читайте також:
Доба ООС: вісім ворожих обстрілів, з них половина – з важкої артилерії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна