Рада ухвалила закон про трансформацію Укроборонпрому. Концерн перетворять в АТ

 

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності.

За законопроєкт №3822 на засіданні у вівторок, 13 липня, проголосували 256 нардепів.

“Так, реформа передбачає перетворення державних та казенних оборонних підприємств, що входять до складу Укроборонпрому, на господарські товариства, які є гнучкішими за своєю організаційно-правовою формою. При цьому єдиним власником (акціонером) перетворених підприємств державного ОПК буде держава в особі Кабінету Міністрів України. Крім того, усі новостворені господарські товариства будуть згруповані в науково-виробничі об’єднання за галузевим принципом: бронетехніка, радарні системи, високоточне озброєння та боєприпаси, морські системи, авіаремонт та спецекспортери”, — коментують у пресслужбі “Укроборонпрому”.

Концерн перетворять в акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі. Він виконуватиме роль корпоративного центру.

В “Укроборонпромі” вважають, що вертикально-інтегрована модель управління дозволить перезавантажити 118 розрізнених підприємств концерну, 21 з яких знаходиться на тимчасово окупованих Росією територіях.

“У новостворених товариств з’явиться можливість залучати прямі (зокрема іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла законопроект № 3822 в першому читанні ще 29 січня.

Читайте також:
Обсяги виробництва Укроборонпрому зросли на 21%, – Гусєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна