ОБСЄ зафіксувала трикратне збільшення порушень “тиші” на фронті

 

В ОБСЄ заявили про трикратне збільшення кількості порушень режиму тиші у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Про це заявив головний спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік, інформує пресслужба ОБСЄ в п’ятницю, 9 липня.

“Ситуація з безпекою на сході України не покращується, і проблеми стають все гострішими”, – заявив він.

Чевік зазначив, що порушення режиму припинення вогню, позбавлення, з якими стикаються мирні громадяни, і обмеження свободи пересування СММ стали більш серйозними.

“Місія відзначила трикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Бойові дії відбувалися у більшій кількості місць уздовж лінії зіткнення, і спостерігається помітне зростання використання більш смертоносних і руйнівних видів зброї, а разом з ними і більшого збитку цивільній інфраструктурі”, – наголосив він.

Чевік зауважив, що в період з 21 березня по 6 червня місія зафіксувала 25 жертв серед цивільного населення.

Він додав, що майже 75% цих втрат відбулися через міни, боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети. Представник ОБСЄ заявив, що сторонам необхідно “терміново домогтися прогресу у виконанні зобов’язань, пов’язаних з протимінною діяльністю”.

Головний спостерігач СММ додав, що свобода пересування цивільних як і раніше жорстко обмежується через лінію зіткнення, і закликав відкрити всі відповідні блокпости, в тому числі нові в Золотому і Щасті.

Чевік закликав сторони повернутися до конструктивного підходу як на місцях, так і в Робочій групі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи.

Читайте також:
Гармаш: Модераторка від ОБСЄ закликала вилучити українських представників ОРДЛО з переговорів по Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна