У Киргизстані двох експрезидентів оголосили в розшук

 

Перший і другий президенти Киргизстану Аскар Акаєв і Курманбек Бакієв оголошені в міжнародний розшук у справі про роботу найбільшого в країні родовища золота Кумтор.

Про це в четвер, 8 липня, інформує портал 24kg з посиланням на голову Державного комітету національної безпеки республіки Камчибека Ташиєва.

Акаєва підозрюють у зловживанні посадовим становищем при укладанні угоди з канадською компанією “Камеко” (Cameco Corporation).

Ця компанія з початку 1990-х років розробляла родовище і, як пишуть ЗМІ, стояла біля витоків угоди, після якої Киргизстан “фактично втратив контроль над Кумтором”.

У чому підозрюють Бакієва, не уточнюється. Крім нього, в розшук оголосили його сина Максима Бакієва.

Як відомо, Аскара Акаєва скинули з посади президента Киргизстану під час “Тюльпанової революції” в 2005 році, після чого він втік до Російської Федерації.

А Курманбека Бакієва усунули від влади після хвилі протестів у 2010 році, після чого він виїхав до Білорусі.

Читайте також:
Киргизстан і Таджикистан підписали протокол для врегулювання прикордонного конфлікту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна