УАФ підтримала відмову збірної України з пляжного футболу їхати на чемпіонат світу в Москву

 

Українська асоціація футболу підтримала рішення Асоціації пляжного футболу України знятися з фінальної частини чемпіонату світу з пляжного футболу, який відбудеться у Росії, з політичних та безпекових міркувань.

“УАФ підтримує рішення виконкому Асоціації пляжного футболу України щодо відмови від участі національної збірної з пляжного футболу в чемпіонаті світу, який відбудеться в Москві з 19-го по 29 серпня. Така позиція наших колег з АПФУ є абсолютно обґрунтованою і закономірною, зважаючи на рекомендації Міністерства закордонних справ України й Міністерства молоді та спорту України”, – йдеться в заяві УАФ, оприлюдненій 7 липня.

“Зокрема, у наказі Мінмолодьспорту від 11.04.2018 № 1554 “Щодо заборони участі національних збірних команд України в спортивних заходах на території Російської Федерації” міститься рекомендація всім спортивним федераціям утриматися від поїздок на спортивні заходи до Росії. Зокрема, “з метою уникнення безпідставного затримання членів збірних команд”, – йдеться в документі Мінмолодьспорту.

МЗС зі свого боку рекомендує реально оцінювати безпекову ситуацію під час планування поїздок до Росії для всіх громадян України. Саме питання безпеки, як для футболістів, так і для наших уболівальників, у тому числі в контексті спалаху нової хвилі пандемії COVID-19 та найбільш небезпечного на сьогодні штаму цієї хвороби – “дельта”, є ключовим при ухваленні рішень щодо участі в змаганнях на території Росії.

5 липня про нові запобіжні заходи у зв’язку зі спалахом цього штаму в Росії, які починають діяти для тих, хто в’їжджає в Україну з території РФ, повідомили і в Міністерстві охорони здоров’я України. Відповідно, якщо учасникам змагань чи вболівальникам з України загрожує реальна небезпека – їхньому життю чи здоров’ю, то рішення про відмову від участі в заходах, які відбуваються в РФ, є абсолютно логічним”, – сказано в заяві.

Читайте також:
Збірна України з пляжного футболу відмовилася їхати на чемпіонат світу в Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна