Колишній бойовик банди “Призрак” “ЛНР” повернувся до мирного життя в Україні за програмою СБУ

 

Колишній учасник незаконного збройного угруповання, що діяло на Луганщині у 2014 році, повернувся до мирного життя в Україні за допомогою програми Служби безпеки України “На тебе чекають вдома”. Після перевірки з боку спецслужби суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі СБУ в Луганській області.

“…Оперативники СБУ встановили, що навесні 2014 року мешканець Луганської області добровільно вступив до НЗФ “Призрак”. У складі формування він будував і укріпляв блокпости на в’їзді до Лисичанська. Потім забезпечував на них пропускний режим.
Згодом чоловік усвідомив, що НЗФ займається здирництвом і пограбуваннями місцевого населення, а він сам став жертвою російської пропаганди. Він покинув угруповання і виїхав за межі держави, щоб уникнути кримінальних переслідувань. Але потім вирішив скористатися програмою, щоб повернутися до мирного життя в Україні. До цього його підштовхнули, в тому числі позитивні приклади: двоє його родичів протягом 2019-2020 років були звільнені від кримінальної відповідальності за схожих обставин”, – розповіли в луганському управлінні СБУ.

Колишній бойовик надав усі необхідні свідчення в процесі перевірки СБУ. Вона підтвердила, що чоловік не брав участі в бойових діях на боці терористів і не вчинив інших тяжких злочинів проти мирного населення та українських військових, констатували в спецслужбі.

Відтак бойовика звільнили від кримінальної відповідальності.

У луганській СБУ зазначили, що за весь період дії програми “На тебе чекають вдома” від кримінальної відповідальності після перевірок було звільнено понад 400 осіб.

Читайте також:
“На тебе чекають вдома”: історії трьох із 353 бойовиків, які повірили СБУ і були амністовані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.