“Сі бриз-2021”: морпіхи ЗСУ провели планування операції відповідно до стандартів НАТО

 

Протягом двох днів у рамках міжнародних навчань “Сі бриз-2021” офіцери штабу окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил ЗС України проводили планування відповідно до процесу прийняття військових рішень Military Decision-Making Process.

Про це у вівторок, 6 липня, інформує служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗСУ.

Процес містить етапи які детально охоплюють всі аспекти застосування підрозділів, починаючи від отримання завдання і його аналізу, підбору варіантів дій і до віддання командиром батальйону навчально-бойового наказу командирам багатонаціональних ротно-тактичних груп.

Під час відпрацювання кожного етапу планування, офіцери покроково тренували кожну секцію штабу за відповідним напрямком діяльності від моменту отримання бойового наказу від вищого штабу до віддання навчально-бойового наказу командиром батальйону підрозділам.

“Слід зазначити, що протягом всього часу за роботою українських офіцерів у якості менторів спостерігали представники морської піхоти США, які позитивно оцінили успіхи наших військових щодо впровадження методології НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, оцінювання батальйону від апарата керівництва здійснював представник Військової академії (Одеса), який оцінив роботу штабу, як такий, що в цілому спроможний здійснювати планування за стандартами НАТО (MDMP).

Довідково:
Military Decision-Making Process – методологія планування дій військових частин (сил). Цей процес інтегрує діяльність командира, штабу, підпорядкованих, приданих і взаємодіючих штабів з метою розуміння обстановки та бойового завдання.

Читайте також:
У навчаннях “Сі Бриз-2021” завершено фазу злагодження на морі. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна