МКІП внесло в перелік загроз нацбезпеці коментатора з РФ Губернієва, який “похвалив” збірну України за російськомовність

 

Міністерство культури та інформаційної політики України з 1 липня внесло російського ведучого та коментатора Дмитра Губернієва в перелік осіб, які загрожують національній безпеці України.

Про це повідомляє “Детектор медіа“.

В оновлений перелік потрапили також російський режисер Олег Джураєв, російська актриса і телеведуча Анна Пєскова та російський актор Роман Юрченко.

Наразі у списку Мінкульту значаться 204 людини. Поповнення цього переліку відбувається автоматично за поданням Служби безпеки України.

Раніше Губернієв у своєму телеграм-каналі відзначив, що головний тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко та захисник Олександр Зінченко розмовляють російською мовою.

“Російська мова — творець українського футбольного успіху”, — написав російський коментатор.

Як нагадує “Детектор медіа”, у 2016 році під час телевізійної трансляції другого півфіналу “Євробачення–2016” в ефірі телеканалу “Россия 1” коментатори Ернест Мацкевічус і Дмитро Губернієв сказали, що пісня “1944”, з якою українська співачка кримськотатарського походження Джамала виступала на конкурсі, нібито сприймається як “молитва за тих людей, які свідомо чи несвідомо залишають свій будинок у пошуках кращого життя”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна