Збірна України пробилася у чвертьфінал Євро-2020, де зіграє з Англією

 

Футбольна збірна України вперше в історії вийшла у чвертьфінал чемпіонату Європи – після того, як на Євро-2020 вперше пробилася у плей-оф континентальної першості. Увечері у вівторок, 29 червня, національна команда України присоромила скептиків, коли в 1/8 фіналу ЧЄ-2020 у Глазго обіграла в додатковий час збірну Швеції – 2:1.

Тепер в 1/4 фіналу підопічні Андрія Шевченка зустрінуться зі збірною Англії – 3 липня в Римі.

На першій стадії плей-оф українці грали проти шведів у Глазго, куди у зв’язку з карантинними обмеженнями майже нереально було привезти значну кількість уболівальників. Хоча й за таких умов відчувалася підтримка України – завдяки британській діаспорі.

Шева нарешті вдався до глибшої ротації складу, вперше на цьому Євро випустивши в старті трьох “гірників” та зробивши акцент на оборонних діях.

На 27-й хвилині після пасу Ярмоленка чудовим ударом зльоту рахунок відкрив капітан “синьо-жовтих” Олександр Зінченко із “Манчестер Сіті”.

На 43-й хвилині завдяки рикошету від Іллі Забарного відновив рівновагу Еміль Форсберг із “Лейпціга”

Суддя з Англії Даніеле Орсато призначив компенсований час. Відтак вирішальним стало вилучення на 98-й хвилині шведа Маркуса Даніельсона, який програв боротьбу за м’яч та в’їхав у ногу киянину Артему Беседіну, котрий вийшов на заміну. Після цього українці перехопили ініціативу, а на 120+1-й компенсованій хвилині подачу Зінченка ударом головою в падінні замкнув Артем Довбик. Для 24-річного дніпрянина це був деб.тний гол за збірну України.

Першою зіркою матчу назвали Зінченка.

Момент, у якому отримав травму Артем Бєсєдін

Загалом, гра була майже рівна. Володіння м’ячем – 55% на 45% на користь України; удари – 15:13; удари в площину – 4:3; сейви – 2:2; кутові – 2:6.

Склад збірної України: Бущан – Матвієнко, Кривцов, Забарний, Караваєв – Зінченко, Степаненко (Макаренко, 95), Сидорчук (Безус, 118), Шапаренко (Маліновський, 61), Ярмоленко (Довбик, 106) – Яремчук (Беседін, 91).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна