На Закарпатті СБУ викрила розкрадання на ₴1,5 млн при будівництві COVID-відділення

 

У Закарпатській області Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних грошей, які було виділено на будівництво відділення для прийому хворих на COVID-19.

Як інформує пресцентр СБУ, вартість інфраструктурного проєкту становила понад десять мільйонів гривень. З цієї суми учасники оборудки привласнили більше ніж 1,5 млн.

Встановлено, що у 2020 році місцева комерційна структура одержала перемогу у тендері на проведення будівельних і ремонтних робіт медичного об’єкту.

Згідно з укладеним договором, підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на COVID-19.

При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише “на папер”.

За матеріалами СБУ директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
На Закарпатті солдат зі зброєю захопив авто та втік з військової частини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна