Німеччина відкрила кордони для вакцинованих громадян України

 

Федеративна Республіка Німеччина із 25 червня дозволила в’їзд повністю вакцинованим громадянам України з туристичною метою і для відвідання друзів, знайомих та родичів.

Про це інформує пресслужба посольства Німеччини в Україні.

“З 25 червня 2021 року в’їзд з України в Німеччину для осіб, повністю вакцинованих від SARS-CoV-2 вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), буде знову можливим. Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати в Німеччину з метою відвідання друзів, знайомих та родичів, а також з туристичною метою. Безвізовий в’їзд для громадян України з біометричними паспортами буде знову можливим”, – йдеться в повідомленні.

Право в’їзду мають ті, хто отримав щеплення Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (нова назва AstraZeneca) та Janssen від Johnson & Johnson, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини пройшло щонайменше 14 днів.

Для в’їзду необхідно надати цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами. Документ має містити персональні дані, дату вакцинації і кількість вакцин, їхню назву, назву захворювання, від якого щепили та інформацію про відповідальну за проведення вакцинації чи видачу сертифіката організацію, особу.

Для тих, хто одужав від хвороби, щеплення може складатися лише з однієї дози вакцини. Для підтвердження повної вакцинації їм необхідно також довести, що перед щепленням вони хворіли на коронавірус SARS-CoV-2, за допомогою позитивного результату ПЛР-тесту. Підтвердження одужання повинне бути німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами в електронному вигляді або в паперовій формі.

Особи, яким ще не виповнилось 12 років і які ще не отримали щеплення проти коронавірусу, можуть за наявності у них документального підтвердження про тест (ПЛР або антиген-тест) в’їжджати до Німеччини у супроводі одного або обидвох повністю вакцинованих батьків. Особи, яким ще не виповнилось 6 років, підтвердження тестування при цьому не потрібне.

Читайте також:
ОАЕ пропонуватимуть безкоштовну вакцинацію від COVID-19 для всіх туристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна