Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти трьох осіб і 55 компаній

доповнено

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 18 червня, яким запроваджено санкції проти трьох фізичних осіб та 55 юридичних осіб з Росії та Криму.

Як передає “Новинарня“, відповідний указ №264/2021 опублікований на сайті глави держави в четвер, 24 червня.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться в документі.

Згідно з текстом рішення РНБО, пропозиції щодо введення санкцій були внесені Національним банком України.

Зазначається, що обмежувальні заходи у вигляді блокування активів; заборони участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах, а також відмові в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України застосовано проти засновників “Севастопольський морський банк” Олександра Анненкова й Лідії Анненкової.

Проти судового пристава-виконавця так званого “Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим” Романа Святого запроваджено блокування активів й відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

Також обмежувальні заходи застосовано проти 55 юридичних осіб — фінансових компаній і банків з реєстрацією на території Російської Федерації, Криму та Донецької й Луганської областей.

Зокрема, санкції введено проти “Газпром Банку”, акціонерного банку “Росія”, “Російського національного комерційного банку”, “Російського сільськогосподарського банку”, платіжних організацій міжнародних платіжних систем “Колибри”, “ЮНИСТРИМ”, банку “ВТБ”, “Сбєрбанку Росії”.

Також санкції застосовано проти так званих “центрального республіканського банку “ДНР” й “державного банку “ЛНР”.

Санкції застосовано терміном на три роки.

Водночас рішенням РНБО доручено Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Читайте також:
Фукс заявив про вихід зі складу наглядової ради центру “Бабин Яр” через санкції РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.