На Луганщині СБУ виявила схрон боєприпасів, що належав бойовикам “войска Донского”

 

У Луганській області Служба безпеки України виявила прихований арсенал військових засобів ураження. Зі схрону зокрема було вилучено 126 артилерійських снарядів калібру 30 мм.

Про це інформує пресцентр СБУ в четвер, 24 червня.

“Схованку облаштували у 2014 році учасники незаконного збройного формування “Всевеликое войско Донское”. Зловмисники брали активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції», ‒ йдеться в повідомленні.

Противник закопав зброю і боєприпаси на відкритій місцевості поблизу пасажирської залізничної зупинки в місті Щастя та автомобільної траси Старобільськ-Донецьк.

У сховку правоохоронці також виявили:

  • 12 гранатометних пострілів ВОГ-17;
  • 90 вишибних зарядів до мінометних мін калібру 82 мм;
  • понад 400 набоїв різного калібру;
  • підривник артилерійського снаряду.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:
За тиждень у районі ООС знешкодили понад 700 вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна