Хмельницька АЕС отримала ліцензію на виробництво медичного кисню

 

Хмельницька атомна електростанція отримала ліцензію на виробництво медичного кисню, який постачатимуть до лікарень області.

Про це інформує пресслужба Хмельницької АЕС у четвер, 24 червня.

“Хмельницька АЕС отримала обов’язкове реєстраційне посвідчення на лікарський засіб – кисень медичний. Це дозволяє ХАЕС виробляти та постачати кисень медичний до закладів охорони здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лабораторія атомної електростанції, яка визначатиме якість виробленого кисню, отримала свідоцтво про атестацію на три роки.

За словами заступника генерального директора Хмельницької АЕС з якості та управління Олександра Годнєва, медичний кисень для закладів охорони здоров’я постачатимуть із 99% знижкою.

Виробництво медичного кисню здійснюватиметься в межах соціального проєкту ДП “НАЕК “Енергоатом”.

Компанія опрацювала можливість виробництва не лише технічного, а й медичного кисню та постачання його до лікувальних закладів у разі потреби.

Читайте також:
Зеленський підписав указ про встановлення мінімальних зарплат медикам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.