Для громадян України віком 55+ запровадять обов’язкові медогляди, – Зеленський

 

Для громадян України віком від 55 років планують запровадити обов’язкові медичні обстеження що два роки, а для деяких категорій – щороку.

Про це у вівторок, 22 червня, заявив президент Володимир Зеленський під час презентації загальнонаціональної програми “Здорова Україна” на форумі “Україна 30”, повідомляє “Укрінформ”.

“Для осіб старших за 55 років будуть запроваджені так звані медичні check up, повні медичні обстеження що два роки, а для деяких категорій – щороку”, – зазначив глава держави.

Президент заявив, що, відповідно до статистики, в Україні 85% передчасних смертей спричинені неінфекційними захворюваннями, здебільшого – хворобами системи кровообігу та онкозахворюваннями, де найбільшою проблемою є діагностика на пізній стадії.

“Рання діагностика захворювань дозволяє державі рятувати життя своїх громадян, витрачаючи набагато менше коштів, а найголовніше – давати більше шансів (на життя, – “Н”)”, – зауважив Зеленський.

Сьогодні глава держави презентував загальнонаціональну програму “Здорова Україна”, метою якої є досягнення довшої тривалості життя громадян України.

Читайте також:
У НСЗУ назвали лікарів, до яких можна звертатися без направлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна