У Києві відкрили пам’ятник медикам, які померли від COVID-19. ФОТО

 

У Солом’янському районі столиці відкрили пам’ятник на вшанування медичних працівників, які померли під час боротьби з коронавірусом. Монумент встановили біля центрального входу міської клінічної лікарні №4.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці лікарні у фейсбуці.

Пам’ятник виконаний у формі долонь із запаленою свічкою між ними. Конструкція стоїть на п’єдесталі, де викарбувано напис:

“Медичним працівникам, які пожертвували своїм життям у боротьбі з пандемією COVID-19 в Україні”.

На відкритті пам’ятнику були присутні очільник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко, депутати Верховної Ради та Київської міськради, чиновники, меценати, медичні працівники й місцеві мешканці.

Фото: Facebook/Kievmed4

“Лікарі – одні з головних героїв останніх двох років всього світу. Весь 2020 лікарі щодня боролися з маленьким вірусом, який вплинув на життя багатьох людей. І в цій боротьбі, на жаль, у нас були не тільки перемоги, але й поразки – ми втрачали життя пацієнтів і життя лікарів, які жертвували собою в боротьбі за життя інших. Тому лікарі – реальні герої цього часу”, – йдеться в повідомленні.

Під час церемонії відкриття пам’ятника пам’ять померлих медиків вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також:
Зеленський підписав указ про встановлення мінімальних зарплат медикам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.