У Харкові поліцейські на навчаннях використали прапор України як атрибут порушників громадського порядку. ВІДЕО

 

У Харкові відбулися спеціальні навчання патрульних, де вони “вдосконалювали практичні навички щодо тактики дій під час охорони громадського порядку на масових зібраннях”.

Про це інформує пресслужба патрульної поліції України.

“Начальники всіх управлінь патрульної поліції та їхні заступники пліч-о-пліч зі своїм особовим складом проходять тактико-спеціальні навчання з протидії масовим заворушенням у Харкові. У навчально-тренувальному центрі зараз неймовірно гаряче. Поліцейські вдосконалюють практичні навички щодо тактики дій під час охорони громадського порядку на масових зібраннях”, – йдеться в повідомленні.

Скріншот із відео

На відео, поширеному в фейсбуці на офіційній сторінці відомства у п’ятницю, 18 червня, видно, зокрема, як правоохоронці-кавалерійці навчаються діяти в натовпі. Учасники імітованої акції тримають в руках український держаний прапор та червону ганчірку, прикріплену до палиці. Ймовірно, останнє зображало комуністичну символіку.

“Патрульна поліція України відпрацьовує свою роботу під час масових заходів й використовує Прапор України, як звичний атрибут в руках порушників. При чому, як бачимо, для поліцейських нема різниці як імітувати порушників – Прапором України, чи червоною ганчіркою. Шановне МВС України, що ви там? Спите? Так, прокидайтесь і передайте своїм харківським колегам, що за наш Прапор занадто багато крові пролито, щоб ви отак його використовували“, – написав у фейсбуці ветеран АТО, колишній працівник нової поліції Борис Красовський.

Скріншот із відео

Згодом на відео показано, як харківські поліцейські “вчаться охороняти громадський порядок” уже без коней, але з велосипедами і за допомогою своїх колег, що також виконують роль порушників.

“Учасники мітингу” були одягнені в білі, сині та жовті футболки.

Читайте також:
У Харкові затримали поліцейського, що “продавав” посаду в ДБР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна