В окупованому Криму затопило Керч. ФОТО, ВІДЕО

 

На окуповану Росією Керч зійшла потужна злива, внаслідок чого вулиці міста опинилися під водою. Перший поверх лікарні і більше десятка приватних будинків підтоплені в Керчі на сході Криму через сильну зливу, що почалася в ніч на четвер, 17 червня.

Про це пише російське агентство “Интерфакс” з посиланням на пресслужбу головного управління МНС.

“Підтоплено 12 домоволодінь, також в зоні підтоплення в тому числі знаходиться міська лікарня №1, але евакуація не планується, так як затоплений тільки перший поверх. Ситуація контрольована”, – сказав співрозмовник агентства.

Голова російської адміністрації Керчі Сергій Бороздін вранці 17 червня повідомляє, що через рясні опади виявилися підтопленими центральні вулиці міста, які стали непроїзними.

“У зв’язку з підтопленням внаслідок негоди центральних вулиць…, рекомендую утриматися від виїзду на особистому автотранспорті. Вулиці та перехрестя непроїзні”, – зазначив Бороздін.

За його інформацією, згодом рясних опадів вийшла з берегів річка Мелек-Чесме, підтоплені близько 12 будинків і міська лікарня №1.

“Спільними зусиллями МНС адміністрації міста вживаються заходи щодо порятунку людей, задіяна важка техніка, громадський транспорт і плавзасоби”, – повідомив Бороздін.

Відео з потопу діляться у соціальних мережах і місцеві мешканці.

Судячи з них, рівень води піднявся настільки, що перші поверхи будівель виявилися повністю затопленими, а захопленим зненацька водіям довелося залізати на дахи своїх автомобілів.

Найгірша ситуація склалася у центрі Керчі, який виявився практично повністю відрізаний від решти міста.

“Це жо*а цілковита”, — прокоментувала ситуацію одна з місцевих мешканок.

“За ніч в Керчі випало 72 міліметри опадів. В Опасному (район Керченської протоки) – 73 міліметри”, – розповіли в гідрометцентрі окупаційної влади, який цитує агентство РИА-Новости.

“Телеканал Крым24” поширив відео, як вулицею міста пропливає ортопедичний салон.

“З Керчі пливе ортопедичний салон, тому що в ньому більше немає ніякої потреби – адже простіше пливти, ніж йти”.

У селі Приозерне на сході Криму підтопило 18 домоволодінь з присадибними ділянками, евакуйовано 40 чоловік, в тому числі 10 дітей.
Дощі йдуть в Криму з кінця травня практично щодня. МНС оголосило на 17 червня чергове штормове попередження.

Окупаційний і керований Кремлем глава Криму Сергій Аксьонов похвалився у ФБ відео, як пропливає на човні затопленими вулицями Керчі. На відео видно, як за ним пливуть якісь люди.

“У Керчі, Ленінському та Кіровському районах (Криму – Н.) випав аномальний рівень опадів. Найскладніша ситуація склалася в Керчі. Відвідали лікарню, де затоплені цокольні поверхи, також затоплено багато житлових приміщень, комерційних об’єктів, автомобілів. Вживаємо всіх необхідних заходів для оперативної допомоги людям, своєчасної евакуації з постраждалих районів, подальшої компенсації втра”, – написав Аксьонов на ФБ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна