Після нових розрахунків Мінекономіки мережі АЗС підняли ціни на пальне

 

Середня ціна бензину А-92 по країні 15 червня зросла на 15 копійок за літр та становить 28,36 грн/л, бензин А-95 подорожчав на 31 копійку за літр – до 29,29 грн/л, дизпаливо – на 37 коп/л, до 27,71 грн/л.

Про це у вівторок, 15 червня, повідомляє enkorr з посиланням на дані моніторингу консалтингової групи “А-95”.

Зазначається, що зростання цін стало результатом коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.

“Зокрема, на зміну граничних цін відреагували мережі ОККО і WOG. Обидві компанії підняли ціну на дизельне паливо на 1,08 грн/л, до 28,99 грн/л. “Двійка” та “п’ятірка” звичайних марок на станціях цих мереж подорожчали на 24-90 коп/л, до 29,99 грн/л і 30,82 грн/л. SOCAR підвищив ціну бензинів на 23-90 коп/л, дизпалива – на 1,5 грн/л, до 32,48 грн/л. У компанії заявляють, що дизпаливо, яке реалізовується, підпадає під категорію фірмового, ціни на яке не підлягають держрегулюванню”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, у мережі KLO всі види палива подорожчали на 70 коп/л: “двійка” – до 29,99 грн/л, “п’ятірка” – до 29,99 грн/л, дизпаливо – до 28,59 грн/л.

“Економічна правда” нагадує, що Мінекономіки оприлюднило нову середню вартість дизпалива та бензинів, з якої буде вираховуватися гранична ціна реалізації пального на АЗС на середину червня.
Кабмін вніс зміни до держрегулювання цін на автомобільні бензини та дизпаливо, які реалізуються через мережу автозаправних станцій.
14 травня Кабмін ухвалив постанову, якою запроваджується граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни дизпалива (7 грн/літр) і бензину (5 грн/літр).
Мережі автозаправних комплексів WOG та ОККО заявили, що припиняють реалізацію преміального пального у зв’язку з постановою, яка передбачає запровадження тимчасового державного регулювання цін на пальне.

Читайте також:
Уряд дозволив АЗС підвищити ціни на пальне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна