Окупанти планують запустити літаки з Криму до Вірменії та Північної Осетії

 

Окупанти Криму планують з’єднати окупований півострів із Вірменією та збільшити географію польотів до Криму до 63 напрямків завдяки стиковці у Владикавказі.

Про це в п’ятницю, 11 червня, повідомив комерційний директор ТОВ “Міжнародний аеропорт “Сімферополь” Сергій Дяйкін. 

Як зазначається на сайті сімферопольського аеропорту, російська авіакомпанія Nordwind із 15 червня почне виконувати транзитні рейси з аеропорту Сімферополь до Єревану і назад зі стиковкою у Владикавказі. Польоти здійснюватимуться раз на тиждень по вівторках до 26 жовтня.

Загальний час у дорозі на літаках Embraer E190 складе близько 5 годин.

Як йдеться в пресрелізі, “прямі рейси між Сімферополем і Владикавказом почнуть виконуватися вперше в сучасній історії”, а після їх запуску “географія польотів до Криму розшириться до рекордних 63 напрямки”.

Також наголошується, що компанія “Nordwind”, яка має найбільш широку маршрутну мережу в аеропорту окупованого Сімферополя, в цьому році “зв’яже Крим прямим авіасполученням із 36 містами Росії”.

Дяйкін також заявив, що кількість маршрутів у цьому році вже стала рекордною. За його словами, пряме авіасполучення між Кримом і Північною Осетією відкривається вперше (Владикавказ є столицею Північної Осетії – ред.).

Додамо, що зостання пасажирського трафіку аеропорту Сімферополь пов’язане з програмою субсидіювання польотів у Крим, яку запровадила окупаційна влада РФ.
Усі рейси, які з 2014 року виконуються з Сімферополя, зв’язані лише з Росією. Де-факто російським є і новий анонсований напрямок, адже переліт з/до Єревана відбуватиметься із зупинкою в аеропорту Владикавказа (РФ).

Читайте також:
Капітана українського “ЯМК-0041” випустили з Сімферопольського СІЗО, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна