У Запоріжжі в убивстві підозрюють наркодилера, що намагався підкинути психотропи офіцерові СБУ

 

Наркодилер-іноземець, який хотів дискредитувати співробітника Служби безпеки України підкинувши йому психотропні речовини, міг раніше вчинити умисне вбивство.

Про це заявив заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Володимир Римарчук на брифінгу у Запоріжжі, інформує пресцентр відомства.

“Ми працювали у межах кримінального провадження щодо громадянина Тунісу, який хотів дискредитувати співробітника СБУ. Наш колега “заважав” наркобізнесу зловмисника. І тому злодій хотів позбутися його, підкинувши психотропи і “здавши” іншим правоохоронним органам. Коли ми затримали цього іноземця, то виявили, що він, можливо, має безпосереднє і пряме відношення до вчинення й іншого злочину. А саме – до умисного убивства”, ‒ зазначив Римарчук.

За оперативними даними правоохоронців, фігурант може бути причетний до вбивства начальника Центру освітніх послуг для іноземних громадян Запорізького національного університету. Він безвісти пропав ще торік у листопаді.

Під час досудового слідства, експертиз та слідчих експериментів правоохоронцям вдалося не лише знайти тіло убитого, а й встановити всіх причетних до цього злочину.

Серед них також декілька громадян України, включаючи місцевого співробітника Нацполіції.

За місцем прописки та проживання фігурантів проведено низку обшуків. Під час них вилучили:

  • 86 предметів, схожих на патрони різного калібру;
  • 311 предметів, схожих на патрони різного калібру;
  • динамічний захист на бойову військову техніку зеленого захисного кольору, який відноситься до категорії “небезпечно”;
  • підривач МУВ-4 із маркуванням М4В-583-3-87, накольний механізм ММ-71 з маркуванням ММ-583-8-83, накольний механізм ММ-71 з маркуванням ММ-583-11-77, два механічні спалахувачі МВ з маркуванням МВ 386-44-79;
  • чотири предмети, схожі на рушницю та два предмети, схожі на рушницю з 1-м маркуванням МЦ21-12; 2-935209.
  • дві реактивні протитанкові гранати РПГ-22;
  • два цинки з гранатами до підствольних гранатометів РП-25 у кількості 28 одиниць у кожній 40 мм пострілів ВОГ-25.

Наразі двом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 3 ст. 146 КК України і 2 особам ‒ за ч. 3 ст. 146. Частина з них уже підтвердила раніше надані покази щодо організації, викрадення та утримання з корисливих мотивів потерпілого.

Читайте також:
На Одещині поліцейська крала наркотики із речових доказів для продажу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна