В Україні створять окремий напрям спорту для ветеранів війни

 

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту погодив та рекомендував парламенту у першому читанні прийняти за основу проєкт Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо спорту ветеранів війни”.

Про це у вівторок, 8 червня, повідомив заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний.

“Реалізація законопроєкту щодо створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни забезпечить доступність занять спортом для максимальної кількості українських захисників, а також сприятиме проведення спортивних змагань серед ветеранів не лише у великих містах, а в інших територіальних громадах”, – зазначив Безкаравайний, якого цитує пресслужба Мінвету.

За його словами, в законопроєкті враховано пропозиції Мінветеранів, зокрема, щодо визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни.

“Ухвалення створить умови для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту ветеранів війни, сприяння участі ветеранів війни у спортивних змаганнях, у тому числі міжнародних, створення належних умов для розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни”, – наголосив Ігор Безкаравайний.

Читайте також:
Оголошено імена 40 членів першої збірної України на Warrior Games: хто поїде у Флориду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна