Експолонений “кіборг” Гречанов не підтвердив версію про навмисне затягування його обміну

 

Оборонець Донецького аеропорту, “кіборг” Андрій Гречанов (“Рахман”) не підтвердив, що оприлюднені нещодавно так звані  “плівки Медведчука” свідчать про затягування його звільнення з полону.

Про це інформує “Громадське”.

Ветеран АТО наголосив, що для нього найголовнішим є вже сам факт повернення додому з неволі. А без указу тодішнього президента Петра Порошенка про помилування російського військового Володимира Старкова – звільнення би не відбулось.

“Я вдома – це факт. Якщо говорити про ці записи, то я не чув, щоб він (Віктор Медведчук,- “Н”) гальмував (звільнення, – “Н”). Йде розмова про мене, про обмін. Там же не йдеться “Нехай, нехай ще трохи посидить – і ми його заберемо?”. Якщо стало питання – “майора на майора”, то майор засуджений, і його помилувати може тільки президент”, – зазначив Гречанов.

Експолонений також наголосив, що він дуже вдячний Олексієві Мочанову, який намагався його звільнити та приїздив попри небезпеку. За словами військового, його звільнення справді відкладали тричі, але про причини затримки процесу не повідомляли.

“Тричі було, коли мене відправляли в душ — бороду (поголити, – “Н”), помитися, сказали, годинна готовність. Я сиджу і чекаю. День, два. Кроки повз мою камеру. На другу добу розумію, що цього вже не буде”, – сказав Гречанов.

За його словами, зараз найголовнішим є сам факт повернення з полону бойовиків.

“Я знаю, що я зараз вдома, я живий, я з сім’єю, я знову повернувся до армії. Наслідки полону? Можливо. Але це вже інша розмова”, – вказав він.

Також”кіборг” уточнив, що не хотів би коментувати дії особисто Віктора Медведчука, а також не може бути впевненим, що на записах саме його голос.

7 червня журналісти Bihus.Info опублікували записи розмов нібито Віктора Медведчука із керівництвом бойовиків “Л/ДНР”, які нібито свідчать про затягування ним процесу звільнення полоненого кіборга “Рахмана” в інтересах п’ятого президента Петра Порошенка.

Обмін відбувся 30 листопада 2015 року. Перед тим Порошенко помилував засудженого до 14 років російського військового Володимира Старкова на прізвисько “Камаз”.

Читайте також:
“Коти в ДАПі оглухли від обстрілів, ми – теж”. Київський “кіборг” Віталій Лозовий – про нелюдські умови оборони аеропорту, дивні “перезмінки” з росіянами та кіно наяву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна