95-та бригада вийшла на Яворівський полігон: що відпрацьовують і що в планах

 

95-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ розпочинає тривалу підготовку особового складу в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки − Україна (ОБГП-У).

Заняття відбуваються на Львівщині на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Відомо, що під час навчальної ротації на полігоні військовослужбовці країн-партнерів разом із житомирськими десантниками будуть проводити спільні навчання та “відточувати військову майстерність”.

Як повідомили в пресцентрі Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, солдати з 81-ї бригадної тактичної групи “Страйкер” Національної Гвардії штату Вашингтон, представники ЗС Литви та ЗС Британії вже ознайомилися з озброєнням та технікою, що знаходяться на озброєнні “95-ки”.

Крім того, артилеристи бригади теж розпочали комплексні заняття: вони складатимуть індивідуальні та групові нормативи, відпрацьовуватимуть дії розрахунків на підготовлених та непідготовлених вогневих позиціях.

“Керівником занять було зазначено, що бійці відмінно справляються з поставленими задачами. Такі заняття надають можливість відпрацювати дії артилеристів в наступі та обороні, підвищити бойові навички та злагодження дій особового складу”, – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що десантники проходять підготовку до командно-штабних навчань із застосуванням програми емітації JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation) під керівництвом досвідчених інструкторів центру та військових з країн-партнерів членів НАТО.

Цей симулятор створений як тренажер, що дозволяє офіцерам отримати досвід управління віртуальними військами в умовах оперативно-тактичної обстановки, яка постійно змінюється.

“Таке програмне забезпечення надає змогу змоделювати обстановку на полі бою в режимі реального часу та дозволяє командирам підрозділів та штабам батальйонів ухвалювати рішення виходячи із обстановки, яка складається”, – йдеться в повідомленні.

Навчання передбачає вивчення дій підрозділів в обороні та наступі, проведення рейдових дій та багато іншого.

Читайте також:
В Угорщині стартували навчання Saber Guardian. Від України – десантники з 13-го батальйону 95-ї одшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна