Міністри закордонних справ ФРН, Франції та РФ обговорили конфлікт на Донбасі

 

Міністри закордонних справ ФРН і Франції під час спільної телефонної розмови з російським колегою закликали РФ “зробити позитивний внесок” у мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це інформує пресслужба МЗС Німеччини.

“У центрі телефонної розмови перебував конфлікт на сході України. Міністр закордонних справ Маас та його французький колега Ле Дріан підкреслили зусилля Німеччини та Франції у “нормандському форматі” задля досягнення суттєвого прогресу у врегулюванні конфлікту. Міністри обговорили стан переговорів з імплементації Мінських домовленостей 2014/2015 років та висновки Паризького саміту від грудня 2019 року Росію також закликали зробити позитивний внесок у врегулювання конфлікту”, – йдеться у повідомленні.

У німецькому МЗС також заявили, що перша річниця домовленості про додаткові заходи зі стабілізації режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року “може стати маркером для підтвердження дотримання перемир’я”.

Крім того, зважаючи на нещодавні переміщення російських військ біля кордону з Україною міністри закордонних справ Франції та Німеччини закликали Росію виконувати свої зобов’язання із забезпечення прозорості за Віденським документом.

Під час розмови також було обговорено конфлікт між Вірменією та Азербайджаном довкола Нагірного Карабаху.

Читайте також:
Зеленський пропонує новий формат переговорів: об’єднати тему Криму, Донбасу і “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна