На виборах у німецькій землі Саксонія-Ангальт переміг ХДС

 

Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель здобув перемогу на регіональних виборах у східній федеральній землі Саксонія-Ангальт, що відбулися в неділю, 6 червня.

Як інформує Spiegel Online, ХДС набрав 37,1% голосів, поліпшивши показник виборів 2016 року, коли за них проголосували 29,8% виборців.

Оглядачі називають перемогу ХДС в Саксонії-Ангальт добрим сигналом для партії та її лідера Арміна Лашета перед парламентськими виборами у вересні.

Друге місце взяла правопопулістська “Альтернатива для Німеччини” – 20,8% (менше порівняно з минулими виборами, коли AfD мала 24,3%).

Ліві здобули 11%, соціал-демократи із СДПН – 8,4%, і це одні з найменших їхніх показників за весь час.

“Зелені” отримали 5,9%, що не корелюється із їхнім лідерством на федеральному рівні. Вільні демократи – 6,4%.

Згідно з попереднім результатом, ХДС матиме 40 місць у новому земельному парламенті, який налічує 97 депутатів. В “Альтернативи” – 23 депутати, у Лівих – 12, СДПН – 9, у ВДП – 7, у зелених – 6. Інтригою, як і на загальнонімецькому рівні, залишається очікуваний склад коаліції.

Читайте також:
Партію Меркель очолив проросійський Армін Лашет. Але не факт, що його висунуть на канцлера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна