На саміті НАТО буде заява про Україну. Але немає згоди про ПДЧ

 

Саміт НАТО у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, але не буде готовий піти далі.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час конференції “Демократія у дії”, що відбувається у Києві в понеділок, 7 червня.

Коментуючи запитання про перспективи України та Грузії, які прагнуть отримати план дій щодо членства в Альянсі, Джоане наголосив, що на цій зустрічі лідери Альянсу не дадуть згоду на це рішення.

“НАТО – організація, яка ґрунтується на консенсусі. Щодо цього питання консенсусу поки немає”, – пояснив Джоане, якого цитує “Європейська правда”.

Втім, заступник генсека запевнив, що підсумкова заява саміту підтвердить, що Україна та Грузія мають перспективу членства в Альянсі.

“Офіційна відповідь – це те, що політика відкритих людей є незмінною. Наші лідери на саміті підтвердять цю політику (стосовно України та Грузії)”, – заявив він.

Мірча Джоане також закликав Україну не розчаровуватися через це та навів приклад своєї країни, Румунії.
“На початку не всі підтримували членство Румунії в НАТО. І був саміт у 90-х, коли ми не отримали запрошення до НАТО, на сяке сподівалися. Тоді ми мали велику проблему у комунікації з населенням з цього приводу. Але, як бачите, це змінилися і зараз я говорю з вами як представник НАТО”, – розповів він.

“Тримайте курс, проводьте реформи, працюйте на свою мету”, – порадив генсек.

Читайте також:
НАТО в червні не ухвалить рішення про ПДЧ, деякі союзники не хочуть провокувати РФ, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна