В Україні шість областей готові перейти в “зелену” карантинну зону

 

В Україні епідемічна ситуація у шести областях відповідає “зеленому” рівню. Водночас рішення про перехід ухвалює Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

На сьогодні повністю “зеленому” рівню епідбезпеки поширення COVID-19 відповідають Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Хмельницька області.

У цих областях 3, 4 та 5 червня коефіцієнт виявлення випадків інфікування відповідав “зеленому” рівню епідбезпеки. Також цьому рівню відповідали показники рівня захворюваності ста тисяч населення.

Водночас на Херсонщині повністю відповідає “зеленому” рівню за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування за останні три дні, але не відповідає – за рівнем захворюваності на 100 тис. населення.

Є ще три регіони, які за рівнем захворюваності на 100 тис. населення відповідають “зеленому” рівню, але за коефіцієнтом виявлення випадків – ні. Це Донецька, Житомирська та Львівська області.

Читайте також:
В Україні – найнижче число нових виявлених ковід-хворих за добу з липня минулого року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна