Один з ватажків “Оплоту” отримав довічне за обстріл автобуса під Волновахою в 2015-му

 

Куйбишевський районний суд Запорізької області засудив громадянина України, одного з ватажків терористичної організації “Оплот” до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Він наказав здійснити обстріл, через який загинули пасажири автобусу поблизу населеного пункту Волноваха Донецької області у 2015 році.

Як повідомили в пресцентрі суду в п’ятницю, 4 червня, чоловіка визнано винним у вчиненні терористичного акту та участі в терористичній організації (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258−3 КК).

Засуджений у квітні 2014 року вступив до складу терористичної організації окупаційної влади РФ у Донецькій області та у подальшому очолив одне з її незаконних збройних формувань — так званий підрозділ батальйону “Оплот”.

13 січня 2015 року він віддав наказ здійснити обстріл артилерійською системою “Град” блокпосту Збройних сил України поблизу міста Волноваха, на якому в той час перебували цивільні особи.

Внаслідок потрапляння снаряду в маршрутний автобус, пасажири якого проходили паспортний контроль, загинули 12 людей та 19 — отримали тілесні ушкодження.

Читайте також:
Чекання Гааги. Як притягнути росіян до криміналу за Донбас і Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.