В ОРЛО виявили 29 танків окупантів із порушенням лінії відведення, – СЦКК

 

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців на території тимчасово окупованих районів Луганщини.

Про це в четвер, 3 червня, інформує пресслужба операції Об’єднаних сил із посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 2 червня 2021 року № 126/2021.

Протягом 31 травня Місія продовжувала фіксувати порушення режиму тиші та озброєння найманців РФ, яке розміщене на тимчасово окупованій території в Луганській області з порушенням ліній відведення.

Так, у Криничному зафіксували дві одиниці гаубиць Д-30 “Жаба”.

Також 29 травня було зафіксовано 29 танків, які розміщені за межами виділених місць зберігання на полігоні в Круглику.

Вся виявлена військова техніка належить збройним формуванням РФ та перебуває в зоні безпеки.

Збройні формування на тимчасово окупованій території Луганської області продовжують нехтувати вимоги щодо розміщення ОВТ та порушують і лінії відведення, і межі виділених місць зберігання зброї.

Також продовжуються перешкоди щодо допуску представників СММ з боку противника на тимчасово окупованій території.

Зокрема, у пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка Луганської області озброєний найманець збройних формувань наказав патрулю Місії залишити цей район, посилаючись на “відсутність попереднього сповіщення про візит”.

Окрім цього, ворог продовжує використовувати засоби РЕБ російського виробництва для перешкоджання роботі БПЛА Місії на підконтрольній уряду території.

Зокрема, 31 травня, пролітаючи над житловим кварталом Трьохізбенки, БПЛА СММ зазнав перешкод внаслідок глушіння, після чого спостерігачі втратили контроль над просторовим положенням апарата.

Метою зазначених дій противника, як і раніше, є дискредитація Збройних сил України перед СММ ОБСЄ та Європейською спільнотою.

“Укотре наголошуємо, що підрозділи ЗСУ перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ”, – йдеться в повідомленні СЦКК.

Читайте також:
Пітекантропи на танку: в ОРЛО бойовики покаталися по “могилах дідів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна