Міноборони в 2021 році хоче почати виробництво 30-мм гранатометних пострілів ВОГ

 

Міністерство оборони України розраховує вже цього року на початок серійного виробництва в Україні 30-мм гранатометних пострілів ВОГ.

Про це в четвер, 3 червня, повідомив міністр оборони Андрій Таран. З його слів, наразі тривають випробування цих пострілів.

Очікується, що виробництво 30-мм пострілів ВОГ для автоматичного гранатомета типу АГС—17 відбуватиметься з комплектуючих вітчизняного виробництва та окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості однієї з держав-членів НАТО.

“Ми прагнемо досягти зниження критичної залежності від імпортних боєприпасів. Це — елемент незалежності нашого оборонно-промислового комплексу та безпеки держави. Для цього, крім виробництва ВОГів, оборонне відомство опрацьовує, у тому числі, питання налагодження потужностей ремонту боєприпасів. У нас для цього є склади, технічний персонал, документація, уже будуються виробничі цехи”, – цитує Тарана його пресслужба.

Як повідомив Таран, за результатами цих випробувань буде ухвалене рішення щодо прийняття на озброєння і подальше серійне виробництво цих пострілів на базі українських підприємств.

Читайте також:
МОУ підтвердило закупівлю гаубиць “Дана”. В комплекті – боєприпаси від компанії-виробника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна