Рада дозволив передавати списані боєприпаси у спортшколи для тренувань

 

У середу, 2 червня, Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3403 про внесення змін до Закону “Про правовий режим майна у Збройних силах України”.

Про це інформує пресслужба парламенту.

Так, законом врегульовано питання передачі боєприпасів Збройних сил України, що підлягають утилізації, закладам фізичної культури та спорту, у структурі яких є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону.

Як зазначається в пояснювальній записці, на сьогодні в Україні у структурі 66 дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів є відділення кульової стрільби та у 19 спортивних школах – відділення біатлону.

Загалом по країні у відділеннях кульової стрільби спортивних шкіл навчається близько 3 тисяч вихованців і працює 107 штатних тренерів, а у відділеннях біатлону, відповідно, близько 1130 вихованців та 44 штатні тренери.

Крім цього, у системі резервного спорту навчається 49 учнів у Львівському і Херсонському вищих училищах фізичної культури та 15 учнів у Сумському обласному ліцеї-інтернаті спортивного профілю. А у Державному центрі олімпійської підготовки з біатлону забезпечується підготовка близько сотня спортсменів національної збірної.

Як наголошується, неможливість налагодження власного виробництва спеціальних спортивних набоїв та малокаліберних патронів для спортивної зброї, а також вкрай обмежені бюджетні ресурси для їх закупівлі унеможливлювали якісну підготовку спортсменів резервного спорту. Водночас у перелік боєприпасів, що підлягають утилізації у 2017-2021 роках, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів від 18 серпня 2017 року № 547-р, включені дрібнокаліберні патрони діаметром 5,6 мм, що використовуються у навчально-тренувальному процесі у спортивно-стрілецьких тирах та на спортивних стрільбищах.

Згідно з ухваленими змінами до законодавства, боєприпаси, які підлягають утилізації, передаватимуться Збройними силами дитячо-юнацьким спортивним школам, закладам спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, спеціалізованим спортивним клубам для забезпечення якісного навчально-тренувального процесу.

Читайте також:
У Києві презентували програму спортивних амбасадорів серед ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна