“Румуни вас вб’ють, сволота бандерівська”: на Буковині п’яний священик УПЦ МП погрожував поліції. ВІДЕО

 

У Чернівецькій області патрульні зупинили авто з п’яним священиком так званої УПЦ МП, який спробував дати правоохоронцям хабаря, після чого почав погрожувати та називати їх “хохлами” і “бандерами”.

Про це в середу, 2 червня, повідомляє “24 канал”.

Інцидент трапився ще 18 квітня 2021 року, однак відео з нагрудної камери поліцейських з’явилось у мережі нещодавно. Його опублікувала місцева журналістка Галина Єреміца на своїй сторінці в ютубі.

Нетверезого чоловіка за кермом побачили очевидці. Він підрізав інших водіїв, поводився агресивно. Тоді вони викликали поліцію.

Правоохоронці зупинили п’яного священнослужителя близько 20:00 вечора та попросили пройти тест на алкогольне сп’яніння. Тоді він запропонував їм хабаря, щоби його відпустили.

Священик так званої УПЦ МП (Російської православної церкви в Україні) запевняв, що випив “лише чашу вина, розбавленого водою, під час служби”.

Після того, як поліцейські йому відмовили і почали складати протокол про правопорушення, священнослужитель став ображати та погрожувати правоохоронцям. Зокрема, він називав патрульних “хохлами” та “бандерівцями” і лякав їх “приходом румунів”.

“Ти хохол бандерівський. Але завтра, запам’ятай, прийдуть румуни – я тебе на коліна поставлю. Ти будеш мені румунською розмовляти. Якщо не будеш знати румунської, я тобі кулю у лоб вистрілю. Розумієш? Мені с*ати на вашу Україну (…) на вашу Українську Православну Церкву”, – заявив священик і продовжував лаятися і ображати правоохоронців.

Поліцейські намагалися заспокоїти священика і просили його поводитися адекватніше.

“Це так Господь вам каже так говорити, такі слова”? – запитав патрульний.

На місце інциденту по нього приїхала сусідка священика. Вона переконувала, що бачить у такому стані свого сусіда та “духовного наставника” вперше і просила “якось домовитися”.

Як повідомляє журналістка Галина Єреміца, цей чоловік – священик Василь Савка, настоятель храму Святих Архангелів Михаїла та Гавриїла УПЦ МП села Балківці Новоселицького району Чернівецької області.

За свою поведінку він отримав два протоколи – за статтею 130  КУпАП (керування у нетверезому стані) та за статтею 173  КУпАП (дрібне хуліганство, лайка і образа). Суд визнав чоловіка винним.

Читайте також:
Митрополит РПЦвУ Павло заявив, що сповідував маніяка Онопрієнка і не здав його поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна