Литва надасть українській армії “додаткову допомогу”

 

Литва планує надати додаткову допомогу на потреби Збройних сил України.

Про це заявив у вівторок, 1 червня, міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас під час зустрічі з секретарем РНБО Олексієм Даніловим, повідомляє пресслужба РНБО.

Під час візиту Олексій Данілов обговорив із Арвідасом Анушаускасом практичні питання двостороннього безпекового співробітництва.

Так, за словами Арвідаса Анушаукаса, Литва планує надати Україні додаткову допомогу на потреби української армії.

Сторони відзначили, що за останні роки практична співпраця між Україною та Литвою значно поглибилася, зокрема, у питаннях обміну досвідом із українськими військовими та їхньою участю у спільних з НАТО військових навчаннях.

За словами Олексія Данілова, Україна зацікавлена у проведенні спільних із НАТО навчань “у максимальній кількості”.

Також Секретар РНБО України подякував литовській стороні за допомогу в питанні реабілітації та лікуванні українських бійців, поранених на сході України.

“Ми дуже цінуємо допомогу, яка йде від серця й душі”, ‒ наголосив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що з 31 травня по 1 червня Секретар РНБО Олексій Данілов здійснив робочий візит до Литви. У рамках візиту делегація Апарату РНБО взяла участь у заходах, присвячених обговоренню актуальних питань співробітництва та перспективних напрямів розвитку взаємин України з Литвою, Латвією, Естонією та Польщею.

Читайте також:
Литва надасть Україні 100 тис. доз вакцини проти COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна