Ексголова МЗС Австрії Кнайсль, що танцювала з Путіним, кандидує в раду директорів “Роснефти”

 

Колишня міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка раніше здобула славу після танцю з російським лідером Володимиром Путіним, може увійти до складу ради директорів компанії “Роснефть”.

Про це повідомляє “Інтерфакс” у середу, 2 червня.

Зазначається, що кандидатура Кнайсль позначена в розпорядженні уряду РФ у складі кандидатів до ради директорів “Роснефти”.

Як незалежні директори “Роснефти” також висунуті кандидати, які наразі входять до ради: голова комітету акціонерів Nord Stream 2 Герхард Шрьодер, виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг, очільник Marcuard Holding Ганс-Йорг Рудлофф.

Кандидатами-представниками РФ до ради директорів “Роснефти” висунуті віцепрем’єр Олександр Новак, помічник президента РФ Максим Орєшкін і голова “Роснафти” Ігор Сєчін, які входять нині до ради.

Сьогодні рада директорів компанії “Роснефть” загалом складається з одинадцяти осіб.

Нагадаємо, торік у травні Карін Кнайсль почала писати авторські колонки для російського пропагандистського мовника Russia Today (RT).

Кнайсль обіймала крісло міністра закордонних справ в уряді Себастіана Курца з грудня 2017-го по червень 2019 року за квотою ультраправої Партії свободи.
Вона пішла з МЗС після розпаду коаліції та відставки першого уряду Курца, що сталася через скандал із підкупом одного з лідерів Партії свободи росіянами.

У квітні стало відомо, що Кнайсль унаслідок кризи мала “нульовий дохід” і скаржилася, що не може отримати нічого з фонду підтримки самозайнятих. Її шлюб руйнувався, ЗМІ писали про сварки і навіть бійку Карін із чоловіком. Зараз подружжя, на весіллі якого гуляв Путін, перебуває в процесі розлучення.

Читайте також:
МЗС Австрії через прокляття Ердогана викликало посла Туреччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна