В Україні створили новий боєприпас підвищеної дальності для “Градів”. ВІДЕО

 

На Миколаївщині пройшли успішні випробувальні пуски нових боєприпасів підвищеної дальності до РСЗВ “Град” українського виробництва.

Про це у вівторок, 1 червня, інформує пресслужба Міноборони.

“За тісної кооперації підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу, зокрема, ДП “КБ “Південне”, Павлоградського механічного заводу, ДП “ВО “Південний машинобудівний завод”, ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод”, ДП “НВК “Фотоприлад”, ДП “Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів” та інших виконавців створено новий вітчизняний боєприпас підвищеної дальності – 122-мм реактивний снаряд “Тайфун-1” до РСЗВ “Град”. Дослідні зразки цього озброєння у межах відповідної дослідно-конструкторської роботи за договором із Міністерством оборони України були розроблені ДП “КБ Південне імені М.К.Янгеля” (м. Дніпро)”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, днями успішні випробувальні пуски українських реактивних снарядів “Тайфун-1” були проведені на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів “Широколанівський”, що на Миколаївщині.

Читайте також:
Низка військових проєктів під загрозою через відсутність реформи оборонного замовлення, – StateWatch

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна