Прокуратура Одещини оскаржує в суді регіональний статус російської мови

 

Болградська окружна прокуратура подала 14 травня позовну заяву в інтересах держави до Одеського окружного адміністративного суду щодо необхідності визнання Болградською райрадою Одеської області нечинним та протиправним рішення від 25 липня 2013 року про надання російській мові статусу регіональної.

Про це у вівторок, 1 червня, інформує  “Радіо Свобода”.

Раніше в офісі Уповноваженого із захисту державної мови повідомили, що станом на травень 2021 року в окремих населених пунктах трьох областей не скасовані рішення про надання російській мові статусу регіональної.

Йдеться про Дніпропетровську, Луганську, Миколаївську та Одеську області.

Як відомо, Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” не передбачає надання рішеннями місцевих рад будь-яким мовам статусу регіональних на будь-якій частині території України.

Читайте також:
Прокуратура повідомила, де на території Луганщини скасовано статус російської мови як регіональної

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна