Окупанти вкотре перешкоджають польотам дронів ОБСЄ, – СЦКК

 

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців – місія продовжує фіксувати факти перешкоджання роботі патрулів та БПЛА СММ під час їх планових польотів на тимчасово окупованих територіях.

Про це йдеться в повідомленні пресцентрі УС СЦКК у вівторок, 1 червня.

Так, за минулий тиждень, із 54 польотів, здійснених БПЛА Місії, 27 зазнали перешкод РЕБ.

“30 травня о 13:11, в населеному пункті Веселогорівка Луганської області в результаті перешкод РЕП, спричинених застосуванням окупантами станцій радіоелектронної боротьби російського виробництва, було втрачено БПЛА СММ ОБСЄ малого радіуса дії”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті розслідування вказаних інцидентів тільки в період з 27.05 по 30.05.2021 року виявлено 14 фактів створення загороджувальних перешкод (глушіння сигналу управління і телеметрії БПЛА) за допомогою засобів радіоелектронного придушення, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

При цьому, радіус дії комплексів РЕП, що є в розпорядженні ЗФ РФ становить до 90 км.

Всього, відповідно до звітів СММ ОБСЄ протягом квітня 2021 року, Місією зафіксовано 396 випадків глушіння польотів БПЛА СММ, в тому числі над непідконтрольною територією близько 300.

В УС СЦКК також підкреслили, що з середини березня поточного року окупанти активно здійснюють глушіння польотів БПЛА над підконтрольною уряду України територією. На даний час зафіксовано понад 100 таких випадків.

“Слід зазначити, що саме БПЛА S-100 є чи не єдиним засобом спостереження за неконтрольованою ділянкою кордону України з РФ, у зв’язку з чим Українська сторона вкрай зацікавлена в безперешкодному здійсненні польотів БПЛА цього типу”, – підкреслили українські спостерігачі СЦКК.

За оцінкою Української сторони СЦКК понад 95% усіх випадків перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ припадає на тимчасово окуповані території. Це прямо свідчить про бажання окупантів продовжувати деструктивну діяльність, перекладаючи відповідальність за власні злочинні дії на ЗС України.

Читайте також:
Гібридні сили РФ не дотримуються умов розведення військ на трьох ділянках, – УС СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна