На Дніпропетровщині прихильники СРСР хотіли відновити “радянську владу”, – СБУ

 

Співробітники Служби безпеки України припинили спробу прихильників СРСР відновити “радянську владу” у Дніпропетровській області.

Про це у вівторок, 1 червня, повідомив пресцентр української спецслужби.

За даними СБУ, організована злочинна група хотіла заснувати на території регіону свої власні “народні ради” та “силові структури”, посягнувши таким чином на конституційний лад країни.

“Місцева мешканка з “досвідом роботи” у процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це – за координації російської ГО “Верховный Совет СССР”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Крім того, у формуванні “силового блоку” фейкових органів брали участь члени прокремлівського “Міжнародного союзу радянських офіцерів”.

“Так звана “голова Верховної ради УРСР “роздавала учасникам групи “довідки про громадянство СРСР”. Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь в псевдовиборах нових “держорганів”, — розповіли у СБУ.

Читайте також:
СБУ припинила діяльність фейкової “сільради” на Миколаївщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна