Україна відправила до Індії гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19. ВІДЕО

 

Україна в неділю, 30 травня, відправила літак із гуманітарною допомогою для Індії, де спостерігається складна епідеміологічна ситуація.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України.

На виконання розпорядження уряду, для боротьби з тяжкими наслідками пандемії перший рейс доправляє постраждалому населенню Індії 184 кисневі концентратори.

Другим рейсом буде передано ще 216 кисневих концентраторів. Гуманітарний вантаж супроводжують українські рятувальники.

“Поки лікарі виписують пацієнтів з сатурацією 80, вручаючи рідним телефончик фондів зі словами “концентратор вам там видадуть” і поки ми всі скидаємо вже рік гроші на оце “видадуть”, сотні концентраторів від уряду поїхали в Індію. І скоро ще друга партія поїде”, – написала в фейсбуці журналістка Ольга Худецька.

Нагадаємо, про надання гуманітарної допомоги Індії 7 травня домовилися під час зустрічі Зеленського з власником Serum Institute of India Сайрусом Пунавалою.

Власник індійського заводу у відповідь пообіцяв, що Україна однією з перших отримає вакцину від коронавірусу після відновлення експорту.

Читайте також:
В Україні – найменша з початку року кількість нових випадків коронавірусу за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна