У США – національне свято День пам’яті. Генштаб ЗСУ виступив зі зверненням

 

Сьогодні у Сполучених Штатах Америки національне свято – День пам’яті, яке відзначається щорічно в останній понеділок травня.
Цей день присвячений пам’яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США захищали свободу та демократію.

Пресцентр Генерального штабу ЗСУ виступив у понеділок, 31 травня, з подякою урялу і збройним силам США за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

“Збройні Сили України вдячні народу, уряду та Збройним силам США – колегам, друзям та союзникам зі Сполучених Штатів Америки за міцну підтримку суверенітету і територіальної  цілісності України, за багаторічну підтримку ЗСУ у протидії збройній та гібридній агресії з боку Російської Федерації”, – йдеться в зверненні.

Зокрема, Генштаб дякує американцям за консультативну-дорадчу допомогу і внесок інструкторів ЗС США в рамках “Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна” та “Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування”, матеріально-технічну і військову допомогу для посилення спроможностей ЗС України на шляху України до НАТО.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив:

“У нас є урочистий обов’язок пам’ятати всіх тих, хто пішов перед нами, боровся і загинув заради свободи. Нехай ми ніколи не забудемо їхню сміливість, рішучість та жертовність відстоювати демократичні ідеали, якими славиться наш народ”.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Зазначається також, що військовослужбовці ОБГП-У з 81-ї БрТГР на БМ “Страйкер” Національної гвардії штату Вашингтон приєдналися до військовослужбовців Збройних сил України для вшанування загиблих солдатів.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

“Сьогодні День пам’яті, і в цей день ми роздумуємо про все те, що маємо, завдяки тим, хто віддав усе заради нас. Будь ласка, знайдіть час, щоб усвідомити, чим вони пожертвували заради свободи, якою ми всі насолоджуємось”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
В Україні з візитом – командувач ССО США в Європі. Вже відвідав навчальний центр Сил спецоперацій ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна